verhuizen

Huis verkopen? Makelaar inschakelen!

Wanneer je je huis wilt verkopen, doe je er verstandig aan een makelaar in te schakelen. Natuurlijk kun je het ook zelf doen. Het is niet verplicht om een makelaar in de arm te nemen. Maar een makelaar is wel de specialist; hij kent de woningmarkt, de wetteljke regels en de valkuilen die je tegen kunt komen. Wanneer je huizen in Hillegom of omgeving zoekt of ga je daar een huis verkopen is het een goed idee om ook een makelaar te zoeken in die regio. Kennis van de regionale markt is beslist een voordeel.

Wat doet een makelaar voor jou?

Een makelaar begeleidt het hele verkoopproces. Het begint met een intakegesprek en het eindigt met het opmaken en tekenen van de verkoopakte bij de notaris. Een makelaar heeft verstand van zaken, kent de huizenmarkt en is vaak een erkend taxateur. Een taxateur is opgeleid om de waarde van een huis of ander pand te kunnen inschatten. Een onmisbaar onderdeel van het hele verkoopproces. Een makelaar uit je eigen regio kent de regionale woningmarkt en weet hoe jouw huis in de markt ligt. Dat betekent dat een makelaar uit de regio Hillegom goed kan adviseren over de huizenmarkt in Hillegom en omgeving.

Waar moet je op letten wanneer je een makelaar kiest

Wanneer je je huis wilt verkopen heb je heel veel aan je hoofd. Toch moet je even goed stilstaan bij de keuze van je makelaar. De makelaar die geschikt was voor je buurman of je broer, hoeft nog niet de meest geschikte makelaar voor jou te zijn. Het is belangrijk in ieder geval een persoonlijke klik te hebben. Je moet je makelaar vertrouwen. Hij moet ook voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Lidmaatschap van beroepsverenigingen als de VBO of de NVM is iets waar je op kunt letten. Een aantal jaren ervaring in de regio waar je zelf woont is ook een voordeel. Hij kent dan de markt goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *