Bouw

Waarom zou je dubbel glas in je huis laten plaatsen?

Woningen met enkel glas zijn echte energieverslinders. Dat is vaak nog het geval bij oudere woningen. In nieuwbouw of bij renovatieprojecten kiezen vaak voor dubbele of zelfs driedubbel beglazing. Je enkel glas vervangen door dubbelglas is een goed idee. Dit zorgt voor een lagere energiefactuur, voor en betere isolatie en voor extra bescherming tegen diefstal. Zo betaalt dubbel glas op korte tijd zichzelf terug. Dubbele beglazing maakt je huis ook meer waard.

Hoe ontstaat dubbel glas?

We spreken van dubbele beglazing wanneer twee ruiten met slechts enkele millimeters afstand tegenover elkaar worden geplaatst. De ruimte daartussen wordt opgevuld met droge lucht. Dit leidt tot een sterk isolerend effect. Dubbele beglazing is zowel warmte- als geluidsisolerend. Dat zorgt in alle seizoenen voor een aangenaam binnenklimaat zonder storende geluiden van buitenaf, wat je leven aangenamer en comfortabeler maakt.

Lagere energiefactuur

Om in alle seizoenen een aangename kamertemperatuur te behouden, houden we in de zomer de warmte zoveel mogelijk uit huis. In de winter kiezen we het tegenovergestelde en houden we de warmte zoveel mogelijk binnen. Onvoldoende of slechte isolatie zal veel kostbare energie verspillen. Door dubbele beglazing te plaatsen kan dit verlies worden geminimaliseerd, wat elk jaar een flinke besparing kan opleveren.

Meer wooncomfort 

Door het warmteverlies zoveel mogelijk te beperken, wordt deze warmte beter doorheen je woning verdeeld. Bij enkel glas is dit spijtig genoeg niet zo. Meerlagig glas kan een constante temperatuur garanderen. Dit geeft je niet alleen een prettig gevoel, maar verhoogt ook je woon- en leefcomfort.

Schadelijke condensatie voorkomen 

Anders dan bij dubbel glas, veroorzaakt enkel glas snel voor schadelijke condensatie. Door die te beperken, verkleint de kans een vochtig huis. Vocht is niet alleen schadelijk voor je huis, maar ook voor je gezondheid. Vocht veroorzaakt en dat is vaak oorzaak van vervelende gezondheidsproblemen. Woon je in de buurt van Ede wil de vele mogelijkheden van dubbel glas leren kennen?  Dan is een bezoek aan Dubbelglas Ede zeker en vast een goed idee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbouw woning?

april 9, 2021