verhuizen

Wat een goede aankoopmakelaar voor je kan betekenen

Aankoopmakelaar Den Haag aan het zoeken? Dat is een goede beslissing. Wanneer je je huis (of een ander pand) wilt verkopen, dan is het inschakelen van een makelaar heel verstandig. Makelaars hebben kennis van zaken en behoeden je voor valkuilen. Natuurlijk kun je geld besparen door het hele aankoopproces zelf te doen, maar vergeet niet dat dit veel tijd kost en dat je snel iets over het hoofd ziet. Makelaar zijn is een vak. Een goede makelaar heeft een keurmerk of is ingeschreven bij het NVM-register.

De voordelen van een makelaar

Je kunt dus het hele aankooptraject zelf doen. Het is niet verplicht een makelaar in te schakelen. Maar vergis je niet: je maakt snel fouten. Een makelaar kent de huizenmarkt in de omgeving waar het huis staat en kan je dus goed adviseren over aan-en verkoopprijzen. Makelaars hebben ervaring, niet alleen met de woningmarkt, maar ook met onderhandelen. Een makelaar ziet niet snel over het hoofd. Je kunt met allerlei zaken te maken krijgen: erfpacht, gebreken aan het huis, allerlei regelgeving. Dan kun je maar beter een deskundig iemand bij de hand hebben.

Wat doet een makelaar nu precies voor je

Een aankoopmakelaar begeleidt het hele aankoopproces wanneer je dat wilt. Dat begint met een gesprek over wat voor huis je zoekt en wat er zoal wordt aangeboden. Wanneer je een huis gaat bezichtigen gaat de makelaar met je mee. Meestal eindigt de dienstverlening bij het zetten van de handtekening bij de notaris. Zo ben je gedurende het hele aankooptraject verzekerd van goede ondersteuning. Natuurlijk kost dat geld, een makelaar rekent over het algemeen een percentage van de aankoopprijs. Maar denk je eens in wat je zelf allemaal aan tijd had moeten investeren om het allemaal zelf te doen. En dan loop je ook nog het risico om fouten te maken door gebrek aan ervaring met dit soort zaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *